Supetar, otok Brač - turistička ponuda

 

Otok Brač, Supetar smještaj u privatnim apartmanima.

Otok Brač se smatra možda najljepšim Hrvatskim otokom koji je vrlo blizu Splita-Dalmatinske metropole i sa kojim je povezan brojnim trajektnim vezama.

Dnevno u sezoni ima 14 trajektnih veza između Splita i Supetra a vožnja traje cca 55 minuta.Na Braču se nalazi najviši vrh Jadranskih otoka –Vidova Gora ( 778 m nadmorske visine) odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli srednjo- dalmatinski arhipelag. Otok Brač ima i prekrasne plaže od kojih su načuvenije svjetski poznata plaža Zlatni Rat u Bolu,3 glavne plaže u Supetru i jedna od rijetkih pjeskovitih plaža Lovrećina kod Postira.

Na otoku Braču se nalaze brojni restorani,trgovine,tipične Dalmatinske konobe, 4 benzinske postaje, dječja igrališta, tržnice, ribarnice, ambulante.

Najpoznatiji hoteli nalaze se u Bolu, Supetru i Postirama.
Supetar je glavno otočko mjesto sa ca 3400 stanovnika, smješten u uvali sv.Petra po kojoj je i dobio ime.Supetar se danas ubraja među glavna turistička središta.

Uz gore spomenuto Supetar ima vrlo bogat kulturno-zabavni život,teniski centar, nogometno igralište, polivalentno igralište za male sportove. U hotelima se nalaze i i otvoreni i zatvoreni bazeni, fitness i wellness centar, ronilački klub, te na plaži iznajmljivanje ležaljki i suncobrana.

Brač u brojkama:

Površina: 395 km;
Stanovništvo: 14.000;
Duljina: 40 km;
Prosjecna širina: 13 km;
Najviši vrh: Vidova gora, 778 m;
Naselja: 22 (plus 12 manjih sela, te 5 napuštenih sela;)
Klima: mediteranska;
2700 suncanih sati godišnje;
Prosječna temperatura zraka zimi: 8,6 °C, ljeti: 23,8°C

Nadaleko poznat i u svijetu cijenjen, brački je kamen (mramor) radio neke od najpoznatijih svjetskih građevina, od Dioklecijanove palače u Splitu, do Bijele kuće u Washingtonu, ali i kuće bračkih ribara i težaka.

Mala otočka mjesta očarat će svakog namjernika ljepotom i čistoćom svoje tradicionalne arhitekture: kamene kuće, dimnjaci, bucali. balkoni u zagrljaju bugenvilije, crkve, zvonici, ulice popločane bijelim kamenom ili morskim oblucima... vinova loza, mandarine, limuni, smokve i šipci u dvorima…


Hotel in Supetar

Tlocrti kuće.

Supetar, Brac - Galerija slika.

Informacije & rezervacije

Ime:

Prezime:

E-mail:

Dolazak:

Reservation apartments

Odlazak:

Reservation apartments

Pitanja:

Antispam


Kontakt:

Villa Valerija

Ivana Gorana Kovacica 3

21400 Supetar

Croatia

 

Gdin. Zvonko Butorac

maestral2@maestral.hr

vilma@maestral.hr

 

Telephone:
+385 21 631 258
+385 21 470 944

Telefax:
+385 21 631 258